top of page
2020-09-21-102031090_edited_edited.jpg

Wie?

01.

Wim Polet is sinoloog en trok voor de allereerste keer naar China in september 1984. China was nog maar even open na een strikt ideologisch bewind. In China gaan studeren was nog bijzonder vreemd. Een Nieuwe Wereld ging open. Hij bleef één jaar aan de Nanjing Universiteit studeren, waar hij zijn kamer deelde met Wang Guobo. 

Later terug in België richtte hij samen met zijn Chinese kompaan, Prof. Zhang Guoxian, in Brussel de China Academie op, het instituut met het grootste aanbod China cursussen in België.

02.

In 1993 wordt Wim gevraagd om woordvoerder in Beijing te worden van de Vereniging voor Onderwijs en Technische Bijstand (VVOB). Het is de uitgelezen kans om zich met zijn jong gezin gedurende 2 jaren in de Chinese socio-culturele dagelijkse realiteit van de jaren ’90 onder te dompelen.

03.

Na zijn terugkeer schrijft Wim de eigentijdse verhalenbundel ‘Deng Poes’, maar blijft hij op regelmatige basis pendelen tussen Vlaanderen en China. Hij geraakt ook meer en meer betrokken bij verschillende Chinees-Vlaamse Hoger Onderwijsprojecten. In 1999 ziet zijn bedrijf China Inkling het levenslicht. Kwalitatieve Interculturele China Communicatietrainingen voor de Vlaamse bedrijfswereld worden zijn handelsmerk.

04.

Intussen is Wim, nu binnen Chinability© Master Classes, een erg gedreven, en daarom vaak gevraagd, China-spreker/coach.

bottom of page