agriculture-1807576_1920.jpg

Wat kan Chinability© voor jou betekenen?

 China en haar Chinezen zijn vandaag immer aanwezig in onze media. We merken dat er te vaak in het algemeen over China wordt gesproken, zonder oog voor detail of nuance, of zonder enige vorm van noodzakelijke achtergrond informatie. Stereotype ideeën worden makkelijk overgenomen van auteurs die één keer ter plaatse zijn geweest, hierover een artikel of zowaar een boekje hebben gepleegd, maar bij nader toezien jammer genoeg niet de lokale taal spreken, niet met Chinezen in hun eigen taal hebben gecommuniceerd.​

Chinability© Master Classes komt naar je toe en laat je meesurfen op de Kunst van China te leren kennen en begrijpen Een greep uit onze handige interactieve topics:

1. DE CHINESE CONSUMENT

Chinezen worden in Europa als big spenders ervaren en daarom hier hartelijk verwelkomd. Speciale shopping arrangementen voor Chinese kooplustigen; van de luchthaven naar de shopping mall; van het hotel naar die exclusieve winkel, trokken voor de Corona crisis de aandacht. Vooral luxemarkten boeren goed, maar wat is de smaak van die Chinese consument en waaraan wil hij of zij vooral geld uitgeven? Wij gaan er naar op zoek.

2. DE CHINESE JONGERE

Zoon- of dochterlief gaat in China maar beter naar de beste kleutertuin die toegang geeft tot de puik georganiseerde lagere school met een goede naam om terecht te kunnen op de duurdere elite middelbare school. Hier word je klaargestoomd voor het Nationaal Examen, met zicht op een toegangsticket voor de smalle top binnen de 3000 Chinese colleges en universiteiten. In het buitenland gaan studeren is een bijzonder populaire trend. Vandaag zijn deze Chinese jongeren met meer dan 660.000. Wat zoeken ze dat ze in China niet kunnen vinden? 

 

3. DE CHINESE MEDEMENS

China is een land 300 keer zo groot als België. De afstand vanaf de Chinese noordelijke grens met Rusland tot de Vietnamese grens in het zuiden geprojecteerd op de kaart van Europa is een rechte lijn van het Finse Oulu tot de Portugese hoofdstad, Lissabon. Als we beseffen hoe Finnen zich verhouden tegenover Portugezen, hebben de noordelijke Chinezen dan nog wel iets gemeen met de 3500 km verderop wonende zuiderlingen? We kiezen ervoor om China te schetsen aan de hand van haar verschillende, kort op elkaar volgende generaties.

 

  • Facebook Social Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon